Ann-Charlotte Bucht
Tjänsteman, Seskarö
Ordförande, (M) Haparanda
Ledamot i Kommunfullmäktige
Representant (MQ) Moderatkvinnorna

Bo Kronborg
Fil.doktor, Haparanda
Sekreterare (M) Haparanda

Ledamot/sammankallande i Kommunrevisionen

Namnet är Bo Kronborg och jag är född och uppvuxen på västkusten, Halmstad. Är docent i Historia vid Uppsala universitet. Gift med Torgerd och vi har två barn, Hanna och Anders. Vi kom till Haparanda i slutet på 70-talet där jag fick ansvaret för Demografiska databasen som är en del av Umeå universitet. Har också arbetat med eget företag kring ledarskap och är numera pensionär. Har under min tid här i Haparanda representerat Moderaterna i fullmäktige, Barn och ungdomsnämnden, landstinget och en hel del andra organ. Numera är jag ordförande i kommunens revisionsgrupp. Är också ordförande i kyrkoförsamlingens kyrkoråd, representerande Borgerligt alternativ.
Frågor med särskilt intresse är demokratifrågor, utbildning och företagsamhet. I dag med ifrågasättande av dessa fundamentala frågor välden över, inte minst demokratins vara eller inte vara, behöver vi stå upp för dessa ideal.


Christina Lugnet
Haparanda

Ingrid Löfgren Kitti
Gymnasielärare, Haparanda
Ledamot Kommunfullmäktige
Ledamot Samhällsbyggnadsnämnden
Ledamot Socialnämnden
inglof@politiker.haparanda.se

Niklas Olsson
Företagare, Haparanda
Kassör (M) Haparanda
Ledamot Kommunfullmäktige
Ledamot Kommunstyrelsen
Ledamot Barn- och ungdomsnämnden
Ledamot Bugdetberedningen
Ledamot Provincia Bothniensis
Ledamot Kommunens valberedning
Styrelseledamot Tornedalens museum

Snabbfakta om Niklas
– Född 1963, uppvuxen i Haparanda.
– Har bott ca 20 år i Stockholm och jobbat i IT-branschen sedan början på 80-talet. Med hårdvara, mjukvara, test och utveckling. Flyttat, med familjen, hem till haparanda 2006 och är nu företagare i fastighetsbranschen, gör även lite IT-konsultuppdrag.
– Politiskt aktiv i Moderaterna sedan 2010. Jag gick med för att jag ville försöka vara med och påverka och inte bara sitta och ha egna åsikter om hur saker borde vara.
– Jag är särskilt intresserad av skolfrågor.
niklas.olsson2000@gmail.com    0730 944 197   Niklas på Facebook

Anders Ruona
Ledamot i Haparanda Värmeverk AB
Vice ordförande i stiftelsen Haparanda Bostäder.

Jag heter Anders Ruona är 58 år, född och bosatt i Haparanda med min sambo, Anna. Jag har tre vuxna barn, ett barnbarn och ytterligare ett på väg,
När jag inte är fritidspolitiker arbetar jag som teknisk säljare på företaget Systemair Sverige AB. Mitt arbete innebär många resdagar/ år så när jag är hemma så är det skötsel av hus och hem som gäller. Jag är intresserad av ishockey då jag varit aktiv spelare samt domare i många år.

Jag har engagerat mig politiskt för att kunna vara med och påverka hur infrastrukturen ska se ut framledes i Haparanda stad.

Lars Spolander
Pensionär, Haparanda

lspolander@telia.com

Lars/Lasse Spolander, före detta i mycket, men fortfarande intresserad av samhällsfrågor. Född med anor i, och hustru Margareta från, Kukkolaforsen. Student i Haparanda, civilekonom Handelshögskolan i Sthlm, åter till T-dalen, lärare på handelsgymnasiet, 4 utflugna barn i Stockholm-Uppsala. Politiskt aktiv i 50 år, lite nytändning detta val tack vare nya yngre och duktiga företrädare för M i Haparanda. Finns kraft och förutsättningar till att förbättra vår stad. Haparanda förtjänar något bättre, än den sömniga socialdemokrati som fortfarande ej gjort upp med, och bett om ursäkt för, sitt ”stolta historiska beslut” att egenmäktigt driva igenom felsatsningen på det som nu är gropen på Gränsen. När de ej själv begriper det, är det dags för väljarna att säga att säga ifrån och rösta på M och Niklas i första hand eller övriga i alliansen i andra hand.

Sofia Söderholm

32 år,
Butiksansvarig, Vuono
Vice ordförande, (M) Haparanda
Ledamot i Barn- och ungdomsnämnden
* Sekreterare i Hem och skola-föreningen i Haparanda.
* Intresserar mig särskilt för skolfrågor.
* Har lämnat in medborgarförslagen ”Giftfri förskola” och ”Språkval finska i förskolan”.
Instagram: soderhol_m_

Sofia Söderholm, 32 år, en inbiten tornedaling i själ och hjärta som inte hittade det där som jag sökte på andra orter och till slut flyttade hem. Sedan nio år tillbaka är jag i Haparanda för att stanna. Jag jobbar som butiksansvarig och brinner för att ständigt förbättra det jag tar mig an. Jag är bra på att identifiera problem men ännu bättre på att se lösningarna och mitt lösningsfokus är det som driver mig framåt.

Har stora delar av mitt liv varit en aktiv medborgare genom allt från att som elev driva igenom en ny bättre skolmatsedel till att lämna in medborgarförslaget “Giftfri förskola” som nu implementeras i förskolorna.

Skolfrågan har alltid varit viktig för mig men har genom mitt engagemang i föreningen Hem och skola blivit min absoluta hjärtefråga. Skolan är så mycket mer än en utbildning, det är våra barns språngbräda ut i livet och skolan får inte misslyckas eller svika elever. Jag är nu ny ledamot i Barn- och ungdomsnämnden och nu är det dags att vi en gång för alla tar ett långsiktigt beslut om hur skolsituationen ska vara i Haparanda så att elever, lärare och vårdnadshavare äntligen kan få lugn och ro. Eleverna har inte råd med mer oro och ovisshet.

Övrigt intressant om mig är att jag dricker mitt livsviktiga kaffe hett och svart, älskar ordvitsar och har ett hiskeligt bra lokalsinne.

Anna Wikström
Förskollärare, Haparanda
Ledamot Socialnämnden
Ledamot Socialnämndens arbetsutskott
Ersättare Kommunfullmäktige
Nämndeman Haparanda Tingsrätt

Jag heter Anna Wikström är 53år, född i Övertorneå men numera bosatt i Haparanda med min sambo, Anders.
Jag har två vuxna barn och 3 barnbarn.
När jag inte är fritidspolitiker arbetar jag med härliga kollegor på världens bästa jobb, nämligen som lärare på Gränsskolan.
En stor del av min lediga tid spenderar jag antingen sjungande i Världens Kör, tränar reser eller sitter på möten med olika föreningar. Jag uppskattar verkligen föreningslivet !

Jag har varit politiskt intresserad och medlem i Moderaterna sedan 8 år tillbaka. En stor anledning till att jag började engagera mig politiskt är min tro på människans fria vilja, att kunna välja den verksamhet som passar dem bäst,fristående /privat eller kommunal.
Under den här mandatperioden är jag ledamot i socialnämnden och tjänstgör även som nämndeman .
Jag kandiderar för att jag vill kunna vara en del i den fortsatta utvecklingen av Haparanda .
För mig är det viktigt att vi har en kommun med bra skolor oavsett vart du bor, en meningsfull fritid för ung som gammal, ett gott företagsklimat med många arbetstillfällen och en trygg ålderdom.
Ett Haparanda för alla.